Debutantbloggen fyller sex månader

Debutantbloggen bildNär Augustin Erba började blogga om sitt år som debutant ihop med Kevin Frato och Kalle Dixelius kunde han inte ana vad som skulle hända.

– En blogg som enbart handlar om skrivande, dessutom av tre debutanter, trodde jag skulle vara något för de närmast sörjande, säger Augustin Erba. Det är inte direkt brist på bloggare.

Under det halvår som Debutantbloggen existerat har den vid flera tillfällen blivit uppmärksammad av en stor publik. Babel och Bokhora har varit bland de medier som uppskattat bloggen.

– Det är blandade känslor, jag gillar inte att lämna ifrån mig texter som inte vilat länge, och när jag nu märker att även andra än mina kolleger läser så känns det som att jag vill be om ursäkt för texter som inte är tillräckligt bearbetade.

Några av de texter som fått störst gensvar på bloggen är Augustins text om sin pappa, om skrivkramp och självförakt, om att bli antagen. När hans citronträd blev sjukt skrev han om det på bloggen och fick goda råd av specialister som ville hjälpa till.

Augustin bekymrar sig över att bloggen tar tid från hans övriga skrivande.

– Det har varit skönt att skriva till mina skrivarkolleger om det som bekymrar en debutant, men jag kommer inte att fortsätta att blogga på det här sättet när mitt debutår är slut, säger Augustin Erba.