Augustin lämnar debutantbloggen

Augustin Erba: ”Det som var unikt med Debutantbloggen var att allt som vi vanligtvis läser om i efterhand – våndan inför boksläppet, hur författare upplever sina recensioner, hur livskamrater och vänner ser på saken, och hur skrivprocessen går till, funderingarna på omslag och läsarreaktioner: den processen blottlades medan den pågick.”

Debutantbloggen startades i december 2008 av de tre skönlitterära debutanterna Kalle Dixelius (Ordfront), Kevin Frato (Kabusa Förlag) och Augustin Erba (Albert Bonniers förlag). De tre skulle debutera med var sin bok under 2009 och ville hitta en plattform för samtal. Augustin Erba har hela tiden betonat debutantbloggens terapeutiska verkan:

”Jag tror inte på den ensamme författaren i andra skeden än själva nedskrivandet av berättelsen. I alla andra moment behöver jag sällskap. Vare sig det gäller bearbetning av texten eller annat, så blir det alltid bättre (och roligare) när det finns andra människor att dela vardagen med.”

Debutantbloggen uppmärksammades i TV, tidningar och i blogosfären.

”Jag tror att det var vår autenticitet som drog till sig läsare”, säger Augustin Erba. ”Vi var oss själva – på gott och ont.”

Snart sökte sig flera andra debutanter till Debutantbloggen, bland andra Marika King (Norstedts) som skrev flera inlägg om sitt nya liv i Afrika och när hon avslöjade något som författare sällan delar med sig av  – det följebrev som fick henne antagen – så blev hon en förebild för många av de blivande författare som regelbundet besökte Debutantbloggen.

Flera av årets mest omtalade debutanter skrev personliga texter på bloggen och den blev en samlingspunkt för ett litterärt samtal.

Nu lämnar Augustin Erba Debutantbloggen och han säger att det kommer att dröja innan han bloggar igen.

”Debutantbloggen var ett sätt att ta mig igenom något jag tyckte var svårt. Det var en offentlig dagbok. Att exponera sig ofta, vare sig det är i dagboksform eller på annat sätt kostar. I det här fallet skulle priset varit högre för att låta bli, men nu känner jag ett behov av att koncentrera mig på de böcker jag arbetar med.”

Augustins sista inlägg på debutantbloggen kan du läsa här.

Augustin Erbas kommande utgivning finns under fliken ”Böcker”.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.