Kom till Kulturhuset nu på onsdag 3 mars

Den första onsdagskvällen då Augustin Erba och Nina Frid pratar böcker handlar det om varför författare behandlas olika om de är män eller kvinnor.

Varför kallas Maja Lundgren för psyksjuk medan Lars Norén kallas ett geni? Båda har gett ut starkt privata böcker. En av dem satte upp en pjäs på fängelset, de nykläckta skådespelarna rymde och dödade. Den andre författaren skrev en roman där hon gav huvudpersonerna namn efter verkliga personer.

När Svenska Akademien inte ger Karen Blixen Nobelpriset är det för att det redan har gått till så många nordiska författare. Så lyder versionen från Kjell Espemark, ledamot av Svenska Akademien.  Visst är det märkligt att det alltid finns rationella skäl i de enskilda fallen – och sen blir vi förvånade över att kvinnors genomsnittslöner ligger under männens. Tydligen var de enskilda fallen lite fler än bara enskilda.

På onsdag på Kulturhuset är det Augustin och Nina som ger boktips och diskuterar utifrån kvinnors och mäns roller i litteraturen. I Ekoteket från klockan 18.00. Fri entré.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.