Augustin Erba på Meg-mässan 8 mars

Dina kommentarfält kan bli en tillgång istället för en belastning. Augustin Erba leder ett samtal på de första Mediedagarna i Göteborg. Mediedagarna är ett nystartat projekt som är tänkt som en mötesplats för alla medier, från nyhetsjournalistik till litteratur och sociala medier.

Ur programmet:

”Meg är en mötesplats som uppstår ur ett tydligt behov. Ett behov av att dela idéer och inspirera andra som påverkar vårt medielandskap. Eftersom tekniken, användandet och mediernas innehåll fullständigt har förändrats de senaste åren är det på tiden att Meg samlar allt under ett och samma tak – innovation, innehåll och idéer.
Meg är alltså ingen vanlig mässa. Den är nämligen inte till för en speciell bransch eller yrkeskår utan riktar sig till alla som är med och påverkar hur vårt medielandskap ser ut – oavsett om du har en blogg, en gigantisk mediekoncern eller tillverkar filmkameror. På så sätt samlar vi mer kunskap, om allt från ny teknik och teknologi till mediernas innehåll, ansvar och nytta.
På Meg får du se de stora medieaktörerna delta i seminarier och ge föreläsningar. Du kan också inspireras av debatter och intervjuer där aktuella ämnen, trender och nya idéer vädras”

Torsdag 8 mars, kl 16.00-16.45 i sal G3 leder Augustin Erba ett samtal om hur Sveriges Radio arbetar med publikdialog och modernisering av journalistiken. Medverkar gör bland andra Cilla Benkö, Vice VD Sveriges Radio, Cecilia Djurberg mfl.

Augustin Erba har tidigare skrivit om dialogen på webben på Medieormen under rubriken : ”Skrota kommentarsfälten”Han har också skrivit journalisthandboken ”Så blir du en bättre journalist (och gladare)” där det finns flera kapitel om journalistrollen.

Till Meg-mässan kommer också Paul Lewis från The Guardian, Eva Hamilton från SVT, Torbjörn von Krogh från Institutet för Mediestudier, Ulla Svensson från Sveriges Radio och många, många fler.

Hela programmet för Mediedagarna i Göteborg hittar du här.

Sveriges Radios pressmeddelande hittar du här.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.