Tjejen som skulle gifta sig med en muslim, Hamlet i bröllopsbutiken och andra kortpjäser av Augustin Erba

Det blev stor uppslutning på Kulturnatten. Ett hundratal personer kom för att spela in en specialskriven pjäs som kommer att sändas första maj i P1.

Ett engagerat gäng teatermänniskor deltog i inspelningen av Världshistorien på Kulturnatten. Kommer höras i P1 den 1 maj. Längst till höger ljudtekniker  Monica Bergmark.

Ett engagerat gäng teatermänniskor deltog i inspelningen av Världshistorien på Kulturnatten. Kommer höras i P1 den 1 maj. Längst till höger ljudtekniker Monica Bergmark.

De senaste dagarna har bjudit på följande kortpjäser skrivna och regisserade av Augustin Erba i serien Världshistorien i P1:

* En möhippa där tjejerna är bekymrade över att brudgummen är muslim. http://bit.ly/111Yjk4 Inspirerad av Shahnaz Bukhari.

* En kidnappning i Irak av en irländsk kvinna som arbetade med bistånd. http://bit.ly/vh0418 Inspirerad av Margaret Hassan.

* En rapport från en död krigskorrespondent. Hur är livet efter döden egentligen? http://bit.ly/vh0420A Inspirerad av Tim Heatherington.

* Ett dramatiskt avslöjande i en bröllopsbutik. ”Jag är tjugotvå – jag är inte redo att få ett syskon” http://bit.ly/vh0423 Inspirerad av Kamal al-Labwani.

* En kvinna som försöker få en polis att ta en anmälan på allvar. http://bit.ly/vh0424 Inspirerad av Eren Keskin.

* Berättelsen om när Mordechai Vanunu, som avslöjade de israeliska kärnvapnen, kidnappades av Mossad i Rom. http://bit.ly/vh0421

Följ Världshistorien i P1, varje dag eller på Facebook.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.